2013. február 25., hétfő

Csőben sült zöldségek

Már két hete elkezdődött a böjt, így úgy döntöttem, hogy hétköznap csak húsmentes ételeket fogok enni. A múlt héten már készítettem rakott kelbimbót és brokkolit, de a fotózás ismét nem jött össze, azonban ma igen.

Csőben sült zöldségek 
(2 fő részére)
300 g mélyhűtött zöldségkeverék (az enyémben brokkoli, karfiol és répa volt)
1 dl főzőtejszín
1 tk. liszt
fűszerek - fokhagyma, bazsalikom, só, bors
reszelt sajt

A zöldségeket forrásban lévő vízben 10 perc alatt puhára főzöm. A tejszínt elkeverem a liszttel, valamint a fűszerekkel. Egy hőálló tálat kikenek egy kis olajjal, majd beleöntöm a lecsöpögtetett zöldségeket, ráöntöm a tejszínes keveréket, majd vastagon megszórom reszelt sajttal. 
180°-on, légkeveréses sütőben 15-20 perc alatt készre sütöm.

Folytatom a vega recepteket, még öt hétig :)

2 megjegyzés:

  1. Oké! Holnap én is ezt fogom csinálni. Köszi és remélem még adsz böjti receptötleteket anyucinak!

    VálaszTörlés
  2. Jönnek majd szépen sorban, még sok nap van hátra, egészen pontosan 33 :)

    VálaszTörlés