2013. május 2., csütörtök

Rakott padlizsán

Az elmúlt napokban elég sok rakott dolog készült: rakott padlizsán, rakott káposzta és rakott krumpli. Ezek közül a rakott krumpli nem kerül fel ide, mert az elég egyszerű, de a másik kettő igen, viszont csak szép sorjában.

Hozzávalók:
2 közepes méretű padlizsán
1 fej hagyma
50 dkg darált hús
10 dkg rizs
1 paprika
2 paradicsom
2/3-ad nagy tejföl
2 tojás
1 tk. só

A teteje kicsit megpirult, de nagyon finom lett:)
A padlizsánt felkarikázom és besózom. A hagymát felaprítom, kevés olajon megdinsztelem, majd ráöntöm a húst és gyorsan megpirítom. Beleszórom a rizst és felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi és addig főzöm, míg elfövi a levét. Még egyszer felöntöm vízzel és újra elfőzöm a levét, majd félreteszem.
Kiolajozok egy tűzálló tálat, majd beleteszek egy réteg padlizsánt, a húsos-rizses keverék felét, megint egy réteg padlizsánt, a húsos-rizses keverék másik felét, majd az utolsó réteg padlizsánt és a tetejére a tojással, valamint sóval elkevert tejfölt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése