2013. május 24., péntek

Spárga tésztaköntösben

Ezt a receptet az általam olyan nagyon kedvelt és szeretett Dolce Vita Blogon találtam, ahol ez csak sörkorcsolyának volt feltüntetve, de én ebédre készítettem egy sajtöntettel megbolondítva.

Hozzávalók:
1 csomag spárga (a legjobb hozzá a zöld)
25 dkg leveles tészta
1 tojás
só, bors
Sajtszósz:
10 dkg márványsajt
3 dl főzőtejszín
1 csapott ek. liszt


Megpucoljuk a spárgát, és a vékonyra kinyújtott, ujjnyi vastagra felvágott leveles tésztával szorosan betekerem. A tojást sózom és borsozom, majd megkenem vele a spárgatekercseket, majd 200°-ra előmelegített sütőben, 20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Ez idő alatt elkészítem a sajtszószt. A tejszínt elkeverem a liszttel (lehet keményítő is), és hozzáadom a felkockázott sajtot. Egyet forralok rajta és kész is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése