2013. június 3., hétfő

Csirkemell francia lecsóval

A hétvégén testvéreimet hívtuk meg ebédre, ha már múlt héten annyira beindultunk a vendégeskedéssel:)

A menü:
Tejszínes csirkeraguleves (ennek a receptjét megtaláljátok itt)
Csirkemell francia lecsóval
és a desszert... ez holnapig maradjon titok :)

Csirkemell francia lecsóval
80 dkg csirkemell (aki szereti a combot, az csinálhatja 4 csirkecombból)
2 kk. szárnyas fűszerkeverék
fél citrom leve
20 dkg padlizsán
20 dkg cukkini
25 dkg paradicsom
1 fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
4-5 szál kakukkfű
majoránna
só, bors
olaj


A csirkemellet (vagy a combokat) bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, majd meglocsoljuk a citrom levével és kb. 2-3 ek. olajjal és 30 percre a hűtőbe tesszük. A padlizsánt hámozatlanul felkockázzuk, jól besózzuk és szintén 30 percre állni hagyjuk. A paradicsomot megmossuk, forró vízbe tesszük, hogy könnyedén meghámozhassuk, majd kiszedjük a magjait és felkockázzuk. Végül a hagymát és a cukkinit felkarikázzuk.
A hús alól a levet egy fémfülű serpenyőbe öntjük és megkapatjuk benne a húsokat (én még tettem alá egy kis olajat), majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát, felöntjük a borral és betesszük a 180°-ra előmelegített sütőbe 1 órára, közben folyamatosan meglocsolgatjuk a saját levével.
Forró olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a padlizsánt, amit előtte leöblítettünk és kinyomkodtunk. 2 perc után hozzáadjuk a cukkinit, majd újabb 3 perc múlva a paradicsomot, a majoránnát, sót, borsot és a kakukkfű ágakat. 8-10 perc alatt fedő alatt puhára pároljuk. 
Egy tálra terítjük a zöldségeket, ráhelyezzük a húsokat, igény szerint rizst is főzhetünk hozzá köretnek, de kímélő ételként a lecsóval is megállja a helyét:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése