2013. szeptember 15., vasárnap

Bazsalikomos zöldborsókrémleves

Tudom, hogy mostanában kicsit megritkult a bejegyzéseim száma, de azért remélem, akik eddig követték a blogomat, most sem pártolnak el tőlem. Kicsit sűrűsödött az életünk, ez az oka annak, hogy nincs olyan sűrűn bejegyzés, mert receptek vannak, csak hol a fotó marad el, hol a blogolás, de azért igyekszem mostantól újra a heti két postot tartani, ígérem.
Ma itthon voltunk, így készült vasárnapi ebéd, melynek első fogása ez a leves volt. Hogy mi követte? Várjátok ki a végét, a következő bejegyzésben azt is megmutatom:)

Hozzávalók:
40 dkg zöldborsó
2 ek. vaj
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek. bazsalikom (legjobb a friss, de szárított is lehet)
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
7 dl víz
1,5 dl tejszín
só, bors


A vajon megpárolom a felaprított hagymát, majd hozzáadom az áttört fokhagymát, a borsót és egy kicsit átforgatom őket. A bazsalikomot felaprítom, majd ezt is hozzáadom. Felöntöm a vízzel, beledobok egy leveskockát, sózom, borsozom ízlés szerint, megszórom szerecsendióval és 10-15 percig főzöm.
Botmixerrel összeturmixolom, majd beleöntöm a tejszínt és összemelegítem a levessel, de figyelek rá, hogy már ne forrjon. Reszelt sajttal és pirítóssal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése