2013. október 1., kedd

Lecsó kertünk zöldségeiből

Hétvégén szüreteltünk Balatonon, párom családjának nyaralójában. Mivel most mentünk le idén valószínűleg utoljára, így a kis veteményes kertünket is rendbe kellett tenni, le kellett "szüretelni" a termést. Elég sok mindent ültettünk idén, és tavalyhoz képest a termésünk is egészen jó volt. Volt zöldborsó, zöldbab, háromféle hagyma, almapaprika, paprika, sárga- és piros koktélparadicsom, padlizsán, répa és petrezselyem.

A mai étel nem egy extra fogás, de kizárólag saját termelésű alapanyagokból készült, így muszáj volt ezt is megosztanom Veletek.

Hozzávalók egy adag elkészítéséhez:
2 kis hagyma
3-4 db kis paprika
kb. 10-15 db koktélparadicsom (de ezek igazán nagyon aprók voltak, volt köztük akkora, mint az ujjbegyem)
2 db tojás


A hagymát felaprítom, kevés olajon megdinsztelem. Rádobom a felkarikázott paprikát és fedő alatt puhára párolom. Amikor megpuhult, beledobom a paradicsomokat és megfonnyasztom, majd amikor már kellően összeesett, ráütök két tojást és már kész is. Friss kenyérrel tálalom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése