2013. november 5., kedd

Kakukkfüves-joghurtos almás pite

Hétvégén a nagy családjárás közepette beszereztünk kb. 20 kg almát. Most az egész család almás fogásokat készít, nálam az alábbi Kakukkfüves-joghurtos almás pite készült el elsőként, melyet Dolce Vita blogján találtam csak kicsit átalakítottam.

Hozzávalók:
a tésztához: 
25 dkg liszt - én a felét teljes kiőrlésű lisztre cseréltem 
12 dkg ráma
1 tojás
csipet só
1 kk. sütőpor
1 ek. natúr joghurt

a tölteléknek: 
3 dl natúr joghurt
2 tojás
1 citrom reszelt héja
2 ek. cukor
2. ek. méz
6-7 ág friss kakukkfű
4 alma

A lisztet elkeverem a sóval és a sütőporral, majd elmorzsolom a rámával. Hozzáadom a tojást és a joghurtot, majd gömbbé formálom és legalább 30 percre a hűtőbe teszem. 
A tésztát 4-5 mm vékonyra nyújtom és a kivajazott piteformába helyezem. Elkeverem egymással a joghurtot, a tojásokat, a cukrot, a mézet, a citrom reszelt héját és a morzsolt kakukkfüvet.
Az almáknak kivágom a magházát, és vékonyan felszeletelem. A tésztára öntöm a joghurtos keveréket, majd körben ráhelyezem az almaszeleteket. 
Előmelegített sütőben 200°-on 30 percig sütöm. Tálalás előtt megvárjuk, míg teljesen kihűl és a joghurtos krém megszilárdul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése