2014. január 27., hétfő

Lángoló csirketál

Hétköznap már nem igazán van energiám esténként főzni, de a mai naptól már napközben is lesz rá időm, így igyekszem pótolni az elmaradásaimat. Nagyon nagy munkálatok folynak az otthonunkban, az elmúlt három hétvégén mindig csináltunk valamit barátainkkal, akiknek ilyenkor megháláljuk munkájukat egy-egy finom ebéddel. 

Most hétvégén egy rakott makarónit készítettem, ami nagyon finom lett, azonban a fotózásra nem maradt idő. A két héttel ezelőtti ebéd pedig egy úgynevezett lángoló csirketál volt, ami szintén nagy sikert aratott.


Hozzávalók:
kb. 50 dkg csirkemellfilé
2 közepes alma
1 vöröshagyma
4 krumpli
2 nagyobb répa
só, bors
A páchoz:
2 ek. méz
2 ek. mustár
2 gerezd fokhagyma
1 ek. fahéj
1 kk. szerecsendió
1 ek. curry
1 tk. csípős paprikakrém ( pl.: Erős Pista)
fél dl olaj

A páchoz összekeverem az olajjal a fűszereket, majd a csirkemellet felszeletelem és a pácba forgatom, majd állni hagyom, amíg előkészítem a köretet. Minden zöldséget megtisztítok, és nagyjából egyforma darabokra vágom. Sütőzacskóba teszem a hússzeletekkel és a páccal együtt, majd lezárom és jól összerázom. 
Pár helyen megszurkálom a zacskót, majd egy hőálló edénybe téve 180°-on 35-40 perc alatt készre sütöm. Ezután kinyitom a zacskót és egy kicsit megpirítom az étel tetejét, majd együtt tálalom őket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése