2014. január 3., péntek

Póréhagymás-krémsajtos-darált húsos penne

Íme az év első bejegyzése :)


Először is mindenkinek nagyon boldog új évet szeretnék kívánni. Az elmúlt évben igyekeztem eléggé változatos ételeket elkészíteni, remélem sokan találtak közte olyan receptet, amit el is készítettek saját konyhájukban és ezzel örömet szereztek családjuknak, illetve saját maguknak. Az év első negyedében még igyekszem nagyon aktív lenni, de utána lehet, hogy kicsit lassabban fognak érkezni a bejegyzések, de kérlek ne csüggedjetek, azért majd próbálok itt is helyt állni, azonban nagy változás történik majd az életemben :)

Gondolom mindenki rengeteg finomságot evett az ünnepek alatt, így ilyenkor jól esnek a könnyebb ételek, mint amilyen például ez a következő recept is, de persze csak akkor ha durum tésztából készül.

Hozzávalók 4 főre:
40 dkg tészta
3 ek. olaj
1,5 szál póréhagyma
50 dkg pulyka darált hús
só, bors, szerecsendió
4 gerezd fokhagyma
15 dkg natúr krémsajt
3 dl főzőtejszín


A pennét forró, sós vízben kifőzöm. Egy nagy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, majd mikor megpuhult, hozzáadom a darált húst és megpirítom. Fűszerezem sóval, borssal és szerecsendióval, valamint a zúzott fokhagymával. Hozzáadom a krémsajtot és a tejszínt, jól elkeverem és egyet forralok rajta, majd a tésztára öntöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése