2014. február 17., hétfő

Chips a sütőből

A TV előtti nassolás sokak átka, de hát olyan jó néha falatozni ilyenkor valamit. Mivel mostanában nagyon sokat vagyok itthon, így igyekszem mindig valami egészségeset nassolni, melyek a következők lehetnek:
- egy kis tálka felkockázott gyümölcs (pl.: narancs, alma, mandarin, banán)
- egy kis maroknyi mag, de még véletlenül sem sózott, hanem teljesen natúr, a legjobb a diákcsemege
- natúr joghurt egy evőkanál lekvárral, vagy házi befőttel ízesítve

...azonban van, hogy valami sósra vágyunk. Ilyenkor sokan elcsábulnak a sós mogyoróra, chipsre, ropira vagy a pattogatott kukoricára, de ezt is lehet egészségesen csinálni.

Hozzávalók 2-3 fő részére:
4 burgonya
2 ek. olívaolaj
fél ek. citromlé

A sütőt előmelegítem 200°-ra. A burgonyákat megmosom, meghámozom és uborkagyalun vékonyra gyalulom. Egy tálba teszem őket, majd meglocsolom az olívaolajjal és a citromlével. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem a szeleteket, úgy, hogy ne érjenek egymáshoz és 10-15 percig sütöm a burgonyaszirmokat (ez az adag két tepsinyi).



Igény szerint mártogatóst is készíthetünk hozzá.
Paradicsomos mártogatós:
1 kis paradicsompüré
1 ek. ketchup
pizza fűszerkeverék
fél gerezd reszelt fokhagyma
Majonézes mártogatós:
2 ek. majonéz
1 ek. tejföl
bors
fél gerezd reszelt fokhagyma
A hozzávalókat összekeverem, majd a chips-el együtt tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése