2014. február 20., csütörtök

Húsos-zöldséges cannelloni

Ez egy tipikus olasz tészta étel, mely nagyon telítő, de mennyien finom. Nagyon sokféleképpen lehet megtölteni, egy receptet, már mutattam is itt korábban a blogon, csak akkor, mivel böjt volt, zöldséggel és juhtúróval töltöttem meg a csőtésztát. íme most egy újabb verzió.

Hozzávalók:
25 dkg darált hús
20 dkg mirelit zöldségkeverék
10 dkg tubusos sajtkrém
10 dkg reszelt sajt
2 dl tejszín
fél dl tej
1 tk. liszt (ez elhagyható)
só, bors
kakukkfű
12 db cannelloni tészta
vaj a forma kikenéséhez



A zöldségeket előfőzöm, de nem főzöm teljesen puhára, a darált húst egy kevés olajon megpirítom. Hozzáadom a sajtkrémet, és a megfőtt zöldséget. A tésztacsöveket megtöltöm a húsos zöldséges keverékkel, majd egy tűzálló tálat kivajazok és ebben elhelyezem őket. 
A tejszínt és a tejet elkeverem, hozzáadok 1 tk. lisztet (de ez utóbbi elhagyható)., fűszerezem, majd ráöntöm a tésztára. Alufóliával lefedve, 200 °-on 40 percig sütöm. Az utolsó 10 percben leveszem róla a fóliát, megszórom a sajttal és rápirítom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése