2014. február 1., szombat

Sajtkrémleves

Még egy hónapunk van vendégeket fogadni, utána jön egy kis szünet :), így most a februárt még egy kicsit bezsúfoljuk, már amennyire tudjuk. Ma is barátaink voltak nálunk, akiknek ebédet készítettünk, drága férjem nagyon jól kuktáskodott mellettem. :)

Az első fogást mutatom most meg nektek, ezt már többször elkészítettem, de sosem tudtam lefotózni, az valahogy mindig elmaradt, de ma sikerült. :)

Hozzávalók:
25 dkg reszelt füstölt és trappista sajt vegyesen
10 dkg tömlős sajtkrém
10-12 dkg márványsajt
4 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
1,5 l erőleves
2 dl tejszín
4 dkg liszt vagy étkezési keményítő
só, bors



A vajon megfonnyasztom az áttört fokhagymákat, hozzáadom a felkockázott márványsajtot és a többi sajtot, majd felöntöm az erőlevessel. Beleöntöm a fehérbort, fűszerezem, és felforralom. Ez idő alatt a lisztet elkeverem a tejszínnel, majd amikor a leves már forr, lassan hozzáadom, és habverővel simára keverem. Addig főzöm még, míg újra forrni kezd, majd azonnal leveszem a tűzről és pirítóssal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése