2014. július 24., csütörtök

Málnás mascarpone torta

Nemrég ünnepelte Édesanyám és Nagyikám is a szülinapját, melyre a tortát én készítettem. Mikor este hazaértünk a Balatonról, akkor álltam neki, mert éjszaka a hűtőben kellett pihennie, de nagyon finom lett, így megérte :)

Hozzávalók egy 20 cm-es tortához:
1 lime vagy citrom
12,5 dkg vaj
15 dkg kétszersült
15 dkg cukor
1 dl habtejszín
35 dkg mascarpone
1 tasak habfixáló
1 dl sovány joghurt
1,5 dl meggylé
2 ek. keményítő
30 dkg fagyasztott málna (vagy bármilyen más bogyós gyümölcs)



A kétszersültet széttördelem, majd egy zacskóba téve húsklopfolóval jó apróra morzsolom. Ha valakinek van mozsara, akkor abban a legjobb, de sajnos én azzal még nem büszkélkedhetek. A lime-ot (vagy citromot) alaposan megmosom és szárazra törlöm. A héját lereszelem és a felét összekeverem a megolvasztott vajjal, a kétszersülttel és 5 ek. cukorral. A masszát fóliával bélelt, vagy kivajazott tortaformába nyomkodom úgy, hogy az alján és az oldalán kb. 5 cm-es magasságba jusson, majd a hűtőbe teszem.
A tejszínt habbá verem, beleforgatom a mascarponét 5 ek. cukorral és a habfixálóval.  Hozzáadom a joghurtot, a citrom kifacsart levét és a maradék reszelt héját. A krémet az alapra simítom és visszateszem a hűtőbe. A keményítőt simára keverem 3 ek. meggylével. A többi levet felforralom a maradék cukorral, hozzáadom a keményítőt és még egyszer felforralom. Belekeverem a mélyhűtött gyümölcsöt, majd elosztom a krém tetején és lefedve 3 órára hűtőbe teszem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése