2014. október 6., hétfő

Mentás almazselé zöldcitrommal

Ez még nem a karácsonyi lekvár, de gondoltam megosztom veletek egy olyan lekváromat, ami azoknak is kedvére fog válni, akik nem szeretnek magozni, hámozni, aprítani, hanem szeretik a házi lekvárt, de gyorsan és egyszerűen :)
Ez azért nem igazi lekvár, inkább zselé, de reggelire így is nagyon finom a pirítósra kenve, igazán üde ízvilágot kaptok, ha elkészítitek, javaslom, hogy vágjatok bele, megéri :)

Hozzávalók:
7 dl 100%-os almalé (lehetőleg hozzáadott cukor nélküli változat)
3 ág borsmenta
2 zöldcitrom
30 dkg cukor
1 tasak Dr. Oetker dzsemfix (2:1)



A mentát megmosom, lecsepegtetem, majd az almalével együtt felforralom és kb. 2 percig forralom, majd hagyom kihűlni. A zöldcitromokat alaposan megmosom, meghámozom és a héját vékony csíkokra vágom. A mentaágakat kiveszem a gyümölcsléből és hozzákeverem a lime héját. A dzsemfixet két evőkanál cukorral elkeverem, az almaléhez adom, majd a maradék cukrot is hozzáadom, és újra felforralom, majd 3 percig forrni hagyom. Az esetlegesen keletkező habot eltávolítom és azonnal üvegekbe töltöm, lezárom, majd 5 percre fejre állítom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése