2014. október 21., kedd

Parmezános bundás csirkemell avokádómajonézzel 1/1

Elkezdődött... elkezdtem a "Mautner kontra Széll" receptek főzését. A hétvégi menü főétele lett Mautner Zsófi parmezános csirkéje, azonban mivel a videóban Zsófi is elmondta, hogy a parmezán helyett más pikáns sajt is használható és maasdamerrel készítettem. Mivel egy vasárnapi ebédhez kellett leves és desszert is, így természetesen azt is csináltam, ezek receptje is jön majd.

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé (2 közepes darab)
5 dkg liszt
2 tojásfehérje
15 dkg pikáns sajt reszelve
só, bors
avokádómajonéz:
1 puha, érett avokádó
1 citrom
1 lime 
1 gerezd fokhagyma
1/4 kk. bors
3 ek. olívaolaj
2 ek. joghurt


A csirkemellet vékonyan felszeletelem (egyből kb.8 szelet lesz), majd ízlés szerint sózom, borsozom. Megforgatom őket lisztben, a felvert tojásfehérjékben és a sajtban, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket. 180°-on először 10 percig sütöm, majd további 10 percig grillezem őket. Amikor kész, kiveszem a sütőből és még pár percig pihenni hagyom, hogy a sajt megkeményedjen a külsején.
Az avokádómajonézhez félbevágom az avokádót, és kikaparom kanállal a belsejét. (Ha nem sikerül puha avokádót vennünk, akkor pár napra csomagoljuk újságpapírba, és ez segíteni fog rajta.) Hozzáadom a sót, a citrom és a lime levét, a reszelt fokhagymát, valamint a borsot és botmixerrel pürésítem, majd lassan hozzácsurgatom az olajat. Amikor kész hozzákeverem a joghurtot és a megsült csirkéhez adom. 
Mi krumplipürével ettük, de előételként, vagy csak vacsoraként, elég a majonézbe mártogatni, köret nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése