2014. november 6., csütörtök

Cannelloni húsimádóknak

Bizonyára sokatokban felmerül a kérdés, hogy hol vannak a Mautner kontra Széll receptek? Ne izguljatok, nem adtam fel a küzdelmet, csinálom tovább, csak mostanában nem voltunk itthon hétvégén, így egy kis szünetet kellett tartani, de most hétvégén jön a Széll Tamás féle kacsa. :)

Na de maradjunk most ennél a receptnél. Már többször készítettem cannellonit, de most egy olyan recept került a kezembe, ami igazán a férfiak gyomrának kedvez, mert telis tele van hússal :) És ez most tényleg nem lett száraz, hajrá mindenkinek, készítsétek csak el, nem fogjátok megbánni.

Hozzávalók:
3 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek. olaj
5 dl passzírozott paradicsom
1 doboz (425 ml) hámozott, darabolt paradicsom
1 csokor bazsalikom
50 dkg darált hús
1 tojás
3-4 ek. zsemlemorzsa
só, bors, pirospaprika
24 db cannelloni

A hagymákat felaprítom, és kétharmadukat üvegesre párolom. Hozzáadom a passzírozott és a darabolt paradicsomot, felforralom és fedő nélkül 10 percig főzöm. 
A darált húst a tojással, a felcsíkozott bazsalikom felével, a zsemlemorzsával és a maradék hagymával jól összegyúrom. Sóval és borssal ízesítem, majd a tésztákba töltöm.
A maradék bazsalikomot a paradicsomszószba keverem, majd sózom, borsozom, megszórom paprikával. A szósz felét egy tűzálló tál aljába öntöm, ráfektetem a tésztákat, majd rákanalazom a szósz másik felét. Előmelegített sütőben 175°-on 40 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése