2014. december 3., szerda

Fűszeres almás szelet

Hétvégén ünnepeltük kislányunk első névnapját és ez volt egyben az első nagy családi ebéd is nálunk. Kis lakásátrendezést igényelt 12 fő leültetése, de sok jó ember kis helyen is elfér :) A menü tejszínes hagymaleves volt, sajtos hús, valamint baconbe tekert szűzérme sajt- és bormártással, a desszert pedig gyümölcssaláta és kétféle sütemény. Az egyik ez az almás, a másik pedig, majd később érkezik, de a képen már láthatjátok :)

Hozzávalók:
80 dkg alma
25 dkg liszt
10 dkg étkezési keményítő
1 kk. sütőpor
csipetnyi só
25 dkg lágy margarin
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
4 tojás
fél kk. fahéj
2 kk. mézeskalács fűszerkeverék
2 kk. kakaó
10 dkg sárgabaracklekvár
2 ek. almapálinka (barack is lehet)
A képen felül: Fűszeres almás szelet, alul pedig Londoni szelet, hamarosan...
A lisztet, a keményítőt, a sütőport és a sót összekeverem. Egy másik tálban habosra keverem a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a lisztes keveréket. A tésztát ketté szedem, az egyik feléhez keverem a fahéjat, a másikhoz pedig a kakaót és a mézesfűszert. Egy 20*35 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral és felváltva a tepsibe kanalazom a kétféle tésztát. 
Az almákat meghámozom, majd 12-12 szeletbe vágom és rányomkodom a tésztára, majd 180°-on 1 órán át sütöm. amikor készen van, kiveszem a sütőből és az előtte felforrósított lekvárral elkevert pálinkával megkenem, majd hagyom kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése