2014. december 1., hétfő

Tejfölös-juhtúrós csusza pirított sertéshússal és karamellizált hagymával 6/1.

Nem álltam le, csak a blogolás kicsit lassabban megy. Ehhez az ételhez valóban közel egy órát kell pirítani alacsony lángon a hagymát, és folyamatosan keverni, figyelni kell. Nekem úgy tűnt, hogy tökéletes lesz, szép aranysárga volt már, 2 percre akartam kimenni a konyhából, hát nem kellett volna, sikerült odaégetnem és kezdhettem újra az egészet :(

Hozzávalók:
5 dkg vaj
0,5 dl olaj
50 dkg hagyma
só, bors
30 dkg darált hús
2 gerezd áttört fokhagyma
2 ek. víz
12,5 dkg (1 cs.) juhtúró
2,5 dl tejföl
25 dkg tészta

A hagymát vékony félkarikákra vágom, majd a vaj és az olaj keverékén megfonnyasztom. Kevés sóval megszórom, hogy levet engedjen és alacsony hőfokon közel 1 órán át párolom, folyamatosan keverem, míg szép aranybarna lesz. Cukrot nem szabad hozzáadni, az a lényeg, hogy a hagmya saját cukortartalma karamellizálódjon :)
A húst sózom, borsozom, hozzáadom a fokhagymákat 2 ek. vizet és kevés olajon megpirítom. A juhtúrót elkeverem a tejföllel, de ha túl sűrűnek tűnik, akkor egy kevés tejjel lehet hígítani; sűrű de önthető krém kell legyen. A tésztát az előírás szerint kifőzöm. 
Tálaláskor tésztát szedek a tányérra, meglocsolom a juhtúrós tejföllel, ráhalmozom a húst, majd az aranybarna pirított hagymával koronázom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése