2015. január 28., szerda

Galuska gombával, tejföllel és petrezselyemsalátával 12/2.

Széll Tamás receptje szerint kézzel kellene szaggatni a galuskát ehhez az ételhez. Biztosan egészen más úgy, de mivel a hétvégén a pörkölt mellé galuska volt a köret és rengeteg maradt belőle, nem akartam, hogy az kárba vesszen. De ígérem, egyszer ki fogom próbálni a kézzel szaggatottat is és majd beszámolok róla, hogy milyen volt :) 
Ebből a párosból egyértelműen ez az étel, azaz Széll Tamás nyert, így az állás jelenleg 9-5 Mautner Zsófi javára.

Hozzávalók 2 főre:
15 dkg liszt
1 tojás
1 ek. tejföl
0,5-1 dl tej
15 dkg csiperke gomba
10 dkg tejföl
2 tojás
néhány szál petrezselyem és snidling
egy kis marok madársaláta
1 ek. olívaolaj
1 ek. fehérborecet
cukor és só ízlés szerint 1-1 csipet

A galuska hozzávalóit összekeverem és sós, lobogó vízbe szaggatva kifőzöm, majd leszűröm, kevés olajat öntök rá, hogy ne ragadjon össze és félreteszem. Egy serpenyőt felhevítek, kevés olajat öntök bele, majd megpirítom benne a gombát. amikor pirult csak akkor sózom, hogy előzőleg ne engedjen levet. Hozzáadom a galuskát, pár percig együtt pirítom őket, addig elkeverem a tojást és a tejföl kétharmadát. Ráöntöm a galuskára és folyamatos keverés mellett addig sütöm, amíg megsül a tojás, de még nem szárad ki, hanem szaftos marad.
A petrezselyem leveleket lecsipkedem, a snidlinget felaprítom, a madársalátát is leveleire szedem, összekeverem, sózom, cukrozom és meglocsolom az olívaolajjal, valamint a borecettel. A galuskára kanalazok még egy kevés tejfölt, ráhalmozom a petrezselyemsalátát és azonnal fogyasztom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése