2015. január 27., kedd

Mustáros fokhagymás ínyenc raguleves

Már előző hétvégén is el akartam készíteni ezt a levest, de mivel nagyon megcsúsztam délelőtt, elmaradt, most viszont elkészült és nem bántuk meg. Gyakran szoktunk ragulevest enni, de ez annak egy pikánsabb változata, megéri kipróbálni. :)

Hozzávalók 2 főre:
25 dkg csirkemell (lehet pulykamell vagy pulykacomb is)
1 leveskocka
7 dl víz
1 sárgarépa
fél fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 petrezselyemgyökér
1/4kisebb zellergumó
7,5 dkg zöldborsó
1 babérlevél
1 ek. tejföl
fél ek. liszt
fél ek. mustár
fél csokor petrezselyem



A hagymát felaprítom és üvegesre pirítom. Hozzáadom a felkockázott csirkemellet és a babérlevelet, majd kb. 10 percig pirítom, amíg elfövi a saját levét. A zöldségeket felaprítom és a mustárral együtt a húshoz adom. 2-3 percig pirítom, megszórom a liszttel, felöntöm a vízzel, hozzáadom a leveskockát és kb. 25 percig forralom. 15 perc után hozzáadom a borsót. A fokhagymákat felaprítom a petrezselyemmel együtt, és 2 perccel a vége előtt ezt is a leveshez keverem. A tejfölt elkeverem egy kevés lével, majd behabarom vele a levest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése