2015. január 24., szombat

Narancsos csirkecomb sült répával és rukkolás burgonyapürével 14/1.

Férjem a csirkecombot nem igazán szereti, de ez azért neki is ízlett, majd meglátjuk milyen lesz a párja, mármint az ételnek. :) A krumplipürébe én nem tennék ennyi tejet, csak kb. a 2/3-adát, mert így nagyon híg volt.

Hozzávalók 2 főre:
2 csirkealsócomb
2 csirkefelsőcomb
2 narancs
2-3 répa 
15 dkg burgonya
1,5 ek. méz
fél ek. szójaszósz
30 g rukkola
1 gerezd fokhagyma
3 ek. olívaolaj
0,5-1 dl tej
7 dkg vaj
só, bors 


A narancsokat kifilézem, a megmaradt levet pedig kifacsarom egy tálba. Egy serpenyőben körbepirítom a combokat, de a felsőcombokat csak a bőrös felükön. A répákat alaposan megmosom, de nem hámozom meg. Felcsíkozom. A combokat sózom, borsozom, egy hőálló tálba teszem a répával együtt, amit szintén megsózok. A serpenyőben felolvasztom a mézet, amikor habzik, leveszem a tűzről. Hozzáadom a narancs levét, a szójaszószt és borsot. Beecsetelem vele a csirkét, és 180°-on 30 percig, majd 200°-on 10 percig sütöm. Sütés közben még 2-3 alkalommal megkenem a páccal.
A krumplit felkockázom, sós vízben 10-15 perc alatt megfőzöm, majd azonnal összetöröm burgonyanyomóval. A tejet meglangyosítom, a felét a krumplihoz keverem a tűzhelyen, ha felvette, hozzáadom a másik felét és addig melegítem, míg egyet "pukkan". Leveszem a tűzről és belekeverem a vajat is. A rukkolát a már használt serpenyőben megfonnyasztom, és a burgonyapüréhez adom.
A tányérra kanalazok a püréből, ráfektetem a combokat és a répát, majd a tetejére teszek a narancsfiléből és a csirke szaftjából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése