2015. február 2., hétfő

Dobozban sült camambert fokhagymás kenyérrel

Ezt a receptet a múlt héten találtam a Street Kitchen blogon. Szuper receptek vannak itt, érdemes böngészni folyamatosan :)
Nem szoktunk nagy vacsorákat rendezni mostanában, de hétvégente ezt azért néha felrúgjuk. A camembert-et már készítettem korábban is sütve, az is nagyon finom volt, de ez azért mindent visz :)


Hozzávalók 2 főre:
1 kis kör camambert
1-1 ág friss rozmaring és kakukkfű
frissen őrölt bors
0,2 dl fehérbor
1 bagett
2 ek. margarin
2 gerezd fokhagyma
oregánó
cayenne bors
néhány szelet sonka


A camambert egy késsel megszurkálom és a mélyedésekbe tömöm a fűszereket. Megszórom frissen őrölt borssal, egy hőálló tálba teszem és a tetejére öntöm a bort. A bagettet 2 cm-enként bevagdosom. A fokhagymát felaprítom, hozzákeverem a margarinhoz, fűszerezem sóval, borssal és oregánóval, majd a bagettet minden vágásnál megkenem vele és egy-egy sonkaszeletet is belenyomok. A sütőrácsra helyezem a bagettet illetve a sajtot és 180°-on addig sütöm, míg a sajt felpúposodik a bagett pedig megpirul. Egy szeletet letörök a bagettből, a sajtot megnyitom egy késsel, belemártom a bagettet és megeszem... valami mennyei. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése