2015. február 24., kedd

Grillezett lazac citromos mártással és sült brokkolival 18/1.

Nem nagy kedvencem a lazac, de ez a recept igazán finom volt. Nagyon hamar elkészül és a körete egyszerűen fantasztikus, ezt máshoz is el lehetne készíteni. Az öntet nagyon nagy adag, abból szerintem elég a kétharmada is.

Hozzávalók 2 adaghoz:
50 dkg brokkoli
0,5 dl olívaolaj
só, bors
0,5 dl frissen facsart citromlé
2,5 dl főzőtejszín
0,5 dl alaplé
2 szelet lazac
snidling
chilipehely


A sütőt előmelegítem 210°C-ra. A brokkolit rózsáira szedem és mindegyiket félbevágom. Egy neylon zacskóba öntöm az olajat, sózom, borsozom, majd beleszórom a brokkolit és jól összerázom. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket úgy, hogy a lapos oldaluk legyen lefelé, majd 20 percig sütöm.
Ez idő alatt elkészítem a mártást. Egy kis lábosban felteszem melegedni a tejszínt, a hideg alaplevet és összeforralom. Ha besűrűsödött félrehúzom, majd hozzáadom a citromlevet. A lazacfilét bőrös oldalával lefelé 3 percig sütöm, majd megfordítom és újabb 3 percig sütöm. A citrommártással és a sült brokkolival tálalom, tetejét megszórom aprított snidlinggel és chilipehellyel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése