2015. február 13., péntek

Spenótos-póréhagymás penne 16/1.

Nagyon szeretem a tésztákat, de azért a megszokott bolognai, túrós, sajtos-tejfölös mellett néha ebből is vágyok valami igazán különlegesre, így nagyon örültem, amikor megláttam, hogy a 15. heti Lidl receptek közül mind a kettő tésztás étel lett.

Hozzávalók:
40 dkg penne tészta
5 dkg vaj
1 nagyobb póréhagyma
25 dkg friss bébispenót
10 dkg kockázott bacon
3 tojás
10 dkg reszelt parmezán
só, bors
szerecsendió
chilipehely


A tésztát sós, lobogó vízbe teszem és  a főzési időnél 2-3 perccel rövidebb ideig főzöm. A bacont megpirítom és félre teszem, a zsírjával együtt. Megolvasztom a vajat, megfonnyasztom benne a póréhagymát és a végén hozzáadom a spenótot, amit csak addig pirítok, amíg összefonnyadnak a levelek, majd sózom és borsozom.
Egy tálban felverem a tojásokat, hozzákeverem a parmezánt és amikor kész a tészta, leszűröm, de nem hűtöm le, hanem forrón a tojásba keverem és gyorsan összeforgatom, mert a forró tészta főzi meg a tojást. Hozzáadom a bacont és a hagymás spenótot, majd a tetejét megszórom parmezánnal. Tálaláskor mindenki igény szerint megszórhatja chilipehellyel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése