2015. február 15., vasárnap

Szalonnás paradicsomos penne 16/2.

Íme a második különleges, de egyszerű tésztaétel, amit Széll Tamás készített. Ez ízvilágában egy igazi olasz fogás, a paradicsom édeskés íze nagyon jól passzol hozzá. A mennyiségeken az eredeti recepthez képest alakítottam, de nem sokat :)
E két recept közül nehéz volt a döntés, de végül ez nyert, így az állás 10-8.



Hozzávalók:
16 dkg bacon
40 dkg penne tészta
1,5 dl vörösbor
6 paradicsom
fél fej vöröshagyma
1 répa
negyed zellergumó
3 gerezd fokhagyma
1 cukkini
20 levél friss bazsalikom (ehhez fontos, hogy tényleg friss legyen, ne szárított)
1 ek. paradicsompüré
2 gömb mozzarella
olaj
só, bors, cukor ízlés szerint

Egy kevés olajon megpirítom az apróra felkockázott hagymát. Hozzáadom a reszelt zeller és sárgarépát, majd pár perc alatt erős lángon megpirítom egy csipetnyi cukorral, hogy az karamellizálódjon rajta. Felöntöm a borral, hozzáadom a paradicsompürét és addig forralom, amíg a bor elpárolog belőle. ekkor hozzáadom a felkockázott paradicsomot, felforralom, sózom, borsozom és frissen aprított bazsalikomot adok hozzá, majd megvárom, míg egy kicsit besűrűsödik.
A bacont megpirítom, egy keveset félre teszek a tálaláshoz, a többihez pedig hozzáadom az aprított fokhagymát és egy kevés olívaolajat, majd félreteszem tálalásig.
A tésztát forró, sós vízben a főzési időnél 2 perccel rövidebb ideig főzöm, majd leszűröm és összeforgatom a baconnel, borsozom és hozzáadom a paradicsomszószt. A cukkinit egy hámozóval vékony csíkokra vágom, majd ezekből metélteket vágok és ezt is a tésztához adom. Egy hőálló tálba öntöm az egészet, egész bazsalikomleveleket teszek rá és betakarom a mozzarellával.
180°-on addig sütöm, míg a mozzarella megpirul a tetején. amikor kész megszórom a tetejét frissen aprított bazsalikommal és a félretett pirított baconnel valamint borssal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése