2015. március 31., kedd

Sajttal, tejszínnel sütött csirkemell színes, kevert salátával 21/2.

Ezt az ételt férjem születésnapjára készítettem el, úgy gondoltam, ez igazán ünnepi, de mégis könnyed vacsora lesz, és nem is csalódtam. Finom volt, ízlett mindkettőnknek, és valószínűleg még el is fogom készíteni, de mivel ennek az ételnek a párja a padlizsános-paradicsomos sült csirkemell volt, így az nyert nálunk.
Az állás így 23 kör után Széll-Mautner: 12-11.
A szülinapi torta amúgy a már Nagymamám szülinapjára is elkészített kávés csokitorta volt.

Hozzávalók 2 főre:
20 dkg csirkemellfilé
15 dkg reszelt sajt
1 dl főzőtejszín
15 g vaj
5 dkg liszt
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
só, bors
a salátához:
1 szívsaláta
1 kisebb cukkini
4 db koktélparadicsom
25 g aszalt paradicsom
15 g olívabogyó
negyed citrom facsart leve
3 ek, olívaolaj
2 ek. balzsamecet
só, bors



A csirkemellet felszeletelem és egy nagyon picit kiklopfolom, sózom, borsozom, majd lisztbe, felvert tojásba és reszelt sajtba forgatom. Egy hőálló tálat kivajazok, rétegesen lerakom benne a csirkét, majd a maradék tojásba keverem a tejszínt, sózom, borsozom és belenyomom a fokhagymát, ezt ráöntöm a csirkére és 170°-on 30-40 percig sütöm, majd kb. 45 perc alatt langyosra hűtöm. 
A cukkinit vékony csíkokra vágom és egy kevés olívaolajon megpirítom, sózom és borsozom. Az aszalt paradicsomot felcsíkozom, a koktélparadicsomot és az olívabogyót félbe vágom, a szívsalátát pedig cikkekre.Összeforgatom őket egy tálban, olívaolajjal, balzsamecettel, kevés citromlével ízesítem, sózom, borsozom és jól átkeverem. Halmozok belőle a tányérra, majd szelek egy szeletet a csirkemellből és azzal együtt fogyasztom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése