2015. augusztus 31., hétfő

Fűszeres töltött paprika fokhagymás joghurttal 26/1.

Folytatom a sorozatot, de azért még lesznek kiugrások, hogy a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket még lehessen használni. A soron következő ételeket még áprilisban készítettem el, de most veletek is megosztom.

Hozzávalók:
20 dkg izs
10 dkg vaj
2 fej hagyma
2 tk. kurkuma
2 tk. őrölt kömény
1 tk. fahéj
50 dkg darált hús
1 csokor petrezselyem
2 csokor kapor
6 db kaliforniai paprika
5 dl víz
1 dl paradicsompüré
2 citrom leve
4 dl joghurt
2 gerezd fokhagyma
só, bors


A rizst háromszor annyi vízzel felteszem főni, majd alacsony lángon, kb. 15-20 percig főzöm, amíg teljesen megpuhul.
Mialatt fő a rizs, felolvasztom egy serpenyőben a vaj felét és üvegesre dinsztelem rajta a finomra aprított hagymát, majd hozzáadom a fűszereket (kurkuma, kömény, fahéj) és a darált húst és addig pirítom míg a hús kifehéredik. Hozzákeverem a főtt rizst, a vaj másik felét és a finomra aprított petrezselymet, valamint a kaprot, sózom és borsozom. 
Félbevágom a paprikákat, megsózom az üreget és megtöltöm a húsos töltelékkel. A paradicsompürét elkeverem a vízzel és a citromok levével, majd beleöntöm egy hőálló tál aljába és ráhelyezem a paprikákat. Lefedem alufóliával és 40 percig sütöm 190°-on, majd leveszem a fóliát, és további 20 percet sütöm. A joghurtot kikeverem a reszelt fokhagymával és a kaporral, majd a paprikával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése