2015. augusztus 8., szombat

Gyömbéres-nektarinos morzsasüti 40/1.

Ez a recept is azért került előre a sorban, mert most van a nektarinnak szezonja, így gondoltam most osztom meg veletek, hogy friss nektarinból tudjátok elkészíteni.

Hozzávalók:
1 kg kemény, de érett nektarin 
15 dkg málna
6 dkg nádcukor
1 citrom
2 cm friss gyömbér
2 ek. keményítő
10 dkg hideg teavaj
10 dkg liszt
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 kis pohár tejföl
2 ek. cukor



200°-ra előmelegítem a sütőt. Kivajazok egy piteformát. A nektarint felkockázom, meghintem a nádcukorral, hozzáadom a citrom levét, a reszelt gyömbért, majd összekeverem a keményítővel együtt és a forma aljába öntöm a málnával együtt.
Felkockázom a hideg vajat, hozzáadom a lisztet és a cukrot, majd összemorzsolom és rászórom a gyümölcsök tetejére. A süteményt 35-40 perc alatt megsütöm, addig míg a morzsa megpirul és a gyümölcsök bugyognak. 
A tejfölt elkeverem a vaníliás cukorral és a cukorral és ezzel tálalom a süteményt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése