2015. augusztus 14., péntek

Gyömbéres őszibarack lekvár

Íme egy újabb lekvár recept. Őszibarackot még nem variáltam eddig semmivel, de most ezt is ki akartam próbálni, így lett 4 üveg belőle. Kellemes nagyon az íze, a gyömbér csípősségét csak az utóízben lehet érezni.

Hozzávalók 4 db kb. 2,5 dl-es üveghez:
1,5 kg őszibarack
2 kk. frissen reszelt gyömbér - ez kb. egy 2 cm-es darab
35 dkg cukor
1 dkg citromsav
1 csomag Dr. Oetker 3:1 dzsemfix


Az őszibarackot megmosom, kimagozom és felkockázom, majd az összes hozzávalóval együtt egy lábosba teszem és felforralom. Amikor felforrt, 5 percig zubogva forrni hagyom, majd botmixerrel pürésítem és utána leszedem a habját. Üvegekbe töltöm, majd 5 percre fejre állítom és száraz dunsztban hagyom kihűlni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése