2015. szeptember 8., kedd

Dinnye gazpacho ropogós krémfehér sajttal 43/1.

Ezen a héten még gyorsan szeretnék néhány olyan receptet mutatni a Lidl receptjei közül, melyekkel elmaradtam, de most még talán tudtok hozzá szezonális alapanyagot beszerezni.
Az első egy dinnye gazpacho. Eddig én gazpachot, csak paradicsomból készítve hallottam, de enni még sose ettem, ez a párosítás viszont meg is lepett. Férjem segített, és a turmixolást ő vállalata, de ahogy tettem a turmixba a hozzávalókat egyre furcsábban nézett rám, viszont az étkezőasztalnál együttesen megállapítottuk, hogy ez nagyon finom, akármennyire is vadnak tűnt a kombináció. Javaslom próbáljátok ki :)

Hozzávalók:
40 dkg görögdinnye (héj és mag nélkül mérve) 
40 dkg sárgadinnye (héj és mag nélkül mérve) 
2 kígyóuborka
1 piros kaliforniai paprika
6 paradicsom héj nélkül
2 hagyma
1/2 gerezd fokhagyma
1-2 szárzeller
4 szelet bagett
1,5 dl olívaolaj
4 ek. almaecet
néhány levél bazsalikom
25 dkg krémfehér sajt
15 dkg liszt
15 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
olaj a sütéshez
bors 


A zöldségeket megtisztítom, majd a dinnyékből és az uborkából karalábévájóval golyókat formálok, mindenből 8-8 darabot - ez lesz a levesbetét. A maradékot felkockázom a többi zöldséggel együtt. A bagetteket megpirítom. Mindent egy nagy turmixba teszek a bagettel együtt, hozzáadom a bazsalikomot, az olívaolajat, az almaecetet, sózom, borsozom, majd leturmixolom. Leszűröm és tálalásig hűtőbe teszem. 
A sajtot vastagabb rudakká vágom, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatom és forró olajban kisütöm. 
A gazpachot tányérba szedem, beleteszem a dinnye és uborka golyókat és a ropogós sajttal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése