2015. szeptember 7., hétfő

Mediterrán sertésragu mascarponés bruschettával 28/2.

Ez az étel is nagyon finom volt, legyőzte ellenfelét. A bruschetta, ha valaki diétázik akkor elhagyható, de nem érdemes, mert a mascarpone krém nagyon nagyon finom rajta, sose gondoltam róla, hogy sós ételekhez is használható.
Így tehát, hogy ebből a párosból is Széll Tamás nyert, az állás jelenleg az ő javára 17-15.

Hozzávalók:
30 dkg sertésgulyáshús
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. paradicsompüré
2-3 csipet oregánó és kakukkfű
8-10 levél bazsalikom
fél l alaplé
1/4 padlizsán
1/2 kaliforniai paprika
1/2 cukkini
4 paradicsom
10-10 szem fekete és zöld olajbogyó
1/2 citrom reszelt héja
1-2 ek. citromlé
0,5 dl olívaolaj
só, bors
bruschettához:
4 vastagabb szelet kenyér vagy bagett
25 dkg mascarpone
1/2 fej lilahagyma
1 köteg petrezselyem
1 köteg snidling
5-6 ek. olívaolaj
só, bors 


A húst kevés olajon megpirítom, majd ha kérget kapott kiszedem egy tányérra. Ugyanabban a lábosban megpárolok egy finomra vágott fél fej hagymát, és a reszelt fokhagymát, majd visszateszem hozzá a húst és a paradicsompürét. Kakukkfűvel, oregánóval, sóval, borssal fűszerezem, majd felöntöm egy kevés alaplével. Addig párolom, amíg a hús teljesen megpuhul ez kb. 50 perc, közben folyamatosan pótolom az alaplevet, amit ha elfogy vízzel lehet pótolni.
A zöldségeket kockákra aprítom, az olajbogyókat félbevágom. A paradicsomot leforrázom, meghámozom, kimagozom (a magokat félre teszem) és felkockázom. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a cukkinit, a padlizsánt, a hagymát, a paprikát, majd tűzről levéve hozzáadom az olajbogyót és a paradicsomot, sózom és borsozom. Amikor a hús megpuhult, hozzáadom a zöldségeket és a citrom héját, valamint levét.
A mascarponéhoz adom a finomra aprított lilahagymát, a snidlinget, a petrezselymet, sózom, borsozom, meglocsolom az olívaolajjal és félreteszem. A paradicsomok magját sózom, borsozom, pár csepp olívaolajat adok hozzá és a megpirított kenyereket ebbe belemártom, majd vastagon megkenem a krémmel és megszórom friss snidlinggel.
A sertésragut tányérra szedem, megszórom friss bazsalikommal és borssal, kevés olívaolajat csurgatok rá és a bruschettával együtt kínálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése