2015. szeptember 28., hétfő

Paradicsomos zöldségleves sajtos, sült szarvacskatésztával és bazsalikommal 46/2.

Kicsit elhallgattam, bocsánat, a szezonális receptek sorához már nem biztos, hogy kaptok igazán friss alapanyagokat, de még a piacon azért bízom benne, hogy találtok majd megfelelőt. A mostani recept a korábbi paradicsomleves párja, de nem ez volt a nyertes ebből a párosból. Ez is nagyon finom volt, de nagyon nagyon sűrű, mivel rengeteg féle zöldség van benne (egyszerre ennyiből még sose főztem) és a tésztabetét már túl sok volt, ha ezt elkészítitek, szerintem főétellel nem kell tervezzetek, mert ez inkább egytálételnek mondható, mint levesnek.
Az állás jelenleg Széll Tamás javára 20-16.

Hozzávalók:
6 paradicsom
12 koktélparadicsom
2 ek. szárított paradicsom
fél szál póréhagyma
1 lilahagyma
2 újhagyma
1 répa
1 fehérrépa
2-3 szárzeller
1 marék csicseriborsó
1 édeskömény (én ezt égen földön kerestem, de nem kaptam, így ez kimaradt a levesből) 
1 cukkini
2-3 levél kelkáposzta
2-3 ek. paradicsompüré
1 kk. pirospaprika
1 kk. cayenne bors
5-6 levél bazsalikom
0,5 dl olívaolaj
1,5 l alaplé
1 dl vörösbor
só, bors
tésztához: 
16 dkg szarvacskatészta
2-3 ek. mascarpone
10 dkg parmezán
6-7 levél bazsalikom
1 ek. aprított sós mandula
1 gerezd fokhagyma
2-3 ek. olívaolaj
1 tojássárgája
só, bors

A tésztát forró, sós vízben kifőzöm, de nem teljesen puhára. A mascarponét elkeverem a tojással, az olívával, az aprított bazsalikommal, az aprított mandulával, a parmezánnal, a reszelt fokhagymával, sózom, borsozom. Hozzáadom a kifőtt tésztát, majd henger alakú formákba adagolom (ezt a videó alapján sütőpapírból készítettem, a végét tűzőgéppel összetűzve). Megszórom egy kis parmezánnal és 190°-on 15 percig sütöm.
A zöldségeket megtisztítom és felaprítom. Olajon megfonnyasztom a szeletekre vágott háromféle hagymát, sózom, hozzáadom a paradicsompürét, a bort és a paprikát, valamint a cayenne borsot és a fekete borsot. Néhány perc múlva hozzáadom a csíkozott kelkáposztát, a szeletelt édesköményt és szárzellert, a karikázott répát és fehérrépát, és a csicseriborsót, Felöntöm az alaplével és forrástól számított 10-15 percig főzöm. Az utolsó pár percben adom hozzá a kockázott paradicsomokat, a szárított paradicsomot, a csíkokra vágott cukkinit és az aprított bazsalikomot, valamint ha szükséges még sózzuk és borsozzuk.
A tányér közepére teszem a megsült sajtos tésztakorongot, majd köré kanalazom a forró levest és megszórom bazsalikommal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése