2015. szeptember 22., kedd

Shakshouka, közel keleti lecsó 47/1.

Hát bevallom őszintén, hogy az egész családnak azért az igazi magyar lecsó jobban ízlett, mint ez a közel keleti ízvilág. Mindenki megette, de azért kérték, hogy csináljak majd "magyar" lecsót is.

Hozzávalók:
fél dl olívaolaj
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk. őrölt koriander
csipetnyi fahéj
50 dkg paprika
1 ek. pirospaprika
1/2 kk. cayenne bors
1 doboz hámozott konzerv paradicsom
4 érett paradicsom
1 tk. nádcukor
1 csokor petrezselyem
4 tojás


Az olajon üvegesre dinsztelem a felkarikázott hagymát és fokhagymát, majd amikor már kezdenek puhulni, hozzáadom a fűszereket. Hozzáadom a felkarikázott paprikát, és ha ez is megpuhult, akkor keverem bele a pirospaprikát és a cayenne borsot. Hozzáadom a paradicsomkonzervet és a cikkezett paradicsomot, majd kb. 10 percig főzöm, végül hozzáadom a petrezselymet és a cukrot. Négy nagy mélyedést formálok a lecsóba, és beleütöm a tojásokat, amiket így, fedő alatt 10 percig főzök, és azonnal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése