2015. november 3., kedd

Pljeskavica paradicsomos sültpaprika-krémmel 33/1.

Egy hasonló párosítást már láthattunk, amikor szintén hamburger volt töltött paprika párja, csak most a készítők receptet cseréltek :)
Először íme Mautner Zsófi Pljeskavicája.

Hozzávalók:
70 dkg darált sertés hús
30 dkg darált marha hús
só, bors
20 dkg krémfehér sajt
2 piros kaliforniai paprika 
2 paradicsom
2 szelet fehér kenyér héja nélkül
5 dkg kesudió
0,5 dl olívaolaj
fél citrom leve
4 császárzsemle
marinált lila hagymához:
1 fej lila hagyma vékonyra szelve
1 ek. porcukor
1 ek. fehérborecet
fél kk. só



A sültpaprika-krémhez a paprikát és a paradicsomot félbe vágom, kimagozom és alufóliával bélelt tepsire helyezem a vágott részével lefelé, majd grill fokozaton addig sütöm, amíg a héjuk fekete nem lesz. Mély tálba teszem, frissen tartó fóliával lefedem és hagyom kicsit pihenni, hogy a héját könnyen le lehessen húzni. Botmixerrel simára turmixolom a kenyérrel, a durvára vágott kesudióval, az olívaolajjal és a citromlével.
A hagymát elkeverem a porcukorral és a borecettel, illetve egy kevés sóval.
A húspogácsához a húsokat összekeverem, sózom, borsozom, kevés olívaolajat adok hozzá, majd 10-12 cm átmérőjű pogácsákat készítek, melyek belsejébe 1-1 kocka krémfehér sajtot teszek. Felforrósítok egy serpenyőt, majd egy ek. olívaolajon megsütöm a húspogácsák mindkét oldalát 2-2 perc alatt. Friss császárzsemlével, marinált hagymával és a sültpaprika-krémmel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése