2015. november 10., kedd

Joghurtos karalábéfőzelék sült csirkemellel 35/1.

Folytatódjon a sorozat, ezen a héten újabb 6 Lidl receptet osztok meg Veletek. Ezek még nyáron készültek, de mindegyik elkészíthető most, ez a jó hír, úgyhogy hajrá :) Lesz közte főétel, desszert és vacsoraötlet is, szóval jó főzöcskézést mindenkinek!

Hozzávalók:
1 répa
1 fehérrépa
1 hagyma
1 csontos csirkemell
3 ek. olívaolaj
só, bors
6 zsenge karalábé
4 csokor petrezselyem
150 g natúr joghurt
4 dkg vaj

A csirkemellet kifilézem, sózom, borsozom, majd egy forró serpenyőben mindkét oldalát vaj és olívaolaj keverékén megpirítom, majd fedő alatt készre sütöm. A csontot egy lábasba teszem a répákkal és a hagymával együtt, majd felöntöm vízzel és 40 perc alatt alaplevet készítek belőle. A karalábét meghámozom, felkockázom és a leszűrt alapléhez adom a petrezselyemszárral együtt és 15-20 percig főzöm, amíg a zöldség megpuhul. A karalábét leszűröm, a felét félreteszem, a másik felét leturmixolom, felöntöm a főzőlé felével és hozzáadom a forró vízbe mártott petrezselymet, valamint a joghurtot. A pürével összekeverem a karalábékockákat és a sült csirkemellel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése