2015. november 20., péntek

Sonkás-paprikás tojáslepény 39/2.

Í reggelik közül íme a másik recept, ezt tényleg reggelire készítettem el, és nagyon jól is esett mindkettőnknek :) Ha azt nézném, hogy reggelire melyik jobb, akkor nekem ez, mert a másik nagyon sok, de mint étel egyértelműen a másik nyert, hiszen az bőségesebb és finomabb volt.
Ezzel Széll Tamás újra átvette a vezetést és így az állás 24-23.

Hozzávalók:
3 ek. olívaolaj
1 csokor újhagyma
fél kg paprika
8 tojás
10 dkg parasztsonka
4 aszalt paradicsom
1 csokor petrezselyem
1 csokor bazsalikom
só, bors


A sütőt előmelegítem 190°-ra. Egy serpenyőben olívaolajon megdinsztelem a felkarikázott újhagymát, amit megsózok. Hozzáadom a paprikát és puhára párolom, majd beledobom a felcsíkozott sonkát. A tojásokat villával felverem és összekeverem a felkockázott aszalt paradicsommal, a sonkás-paprikás alappal, valamint az aprított bazsalikommal és petrezselyemmel. Sózom és borsozom, majd egy 23 cm átmérőjű tortaformát kibélelek sütőpapírral, kiolajozom és beleöntöm a tojásos keveréket, majd 20-25 percig sütöm. Az utolsó pár percben átkapcsolom a sütőt grill fokozatra, majd ha kész, igény szerint salátával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése