2015. november 15., vasárnap

Túrós krémes meggyel és fekete borssal 36/2.

Íme a krémes párja. Sajnos nem sikerült erre a hétre a hat recept, de jövő hét elején megkapjátok, ígérem.
Ebből a párosból  a nyertes nálunk Mautner Zsófi lett a másik verzióval, mert ebben a bors nagyon erős ízvilágot adott az édességnek, ami nekünk nem tetszett, pedig kevesebb borsot adtam hozzá, mint amennyit a recept eredetileg írt. Ha esetleg azt kihagyjátok, akkor ez is nagyon finom, de a bátrabbak próbálják ki így.
Az állás jelenleg Széll Tamás javára 23-22.

Hozzávalók:
50 dkg leveles tészta
25 dkg túró
3 ek. mascarpone
1 dl tejszín+2 dl habbá verve
3 tojássárgája
1 vanília rús
50g+100 g cukor
20 dkg meggy
2,5 dl száraz vörösbor
fél ek. egész fekete bors
csipetnyi só
3-4 ek. porcukor


A tojássárgáját 50 g cukorral és egy csipet sóval, valamint a vanília kikapart magjaival habosra keverem és hozzáadok 1 dl tejszínt. Vízgőz felett besűrítem, majd hideg vízbe állítva lehűtöm és hűtőbe teszem. A túrót áttöröm, a maradék tejszínt habbá verem. A krémhez keverem a túrót, a mascarponét és a tejszínt, majd felhasználásig hűtőbe teszem.
A leveles tészta lapokat félbe vágom, megszitálom porcukorral. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, majd ráhelyezek még egy réteg sütőpapírt és egy rácsot, hogy ne tudjanak felemelkedni. 200°-on aranybarnára sütöm.
Egy lábosban karamellizálok 10 dkg cukrot, hozzáadom a vörösbort, a vanília magházát és a meggyet, majd néhány percig főzöm. Egy száraz serpenyőben megpirítom a borsot és mozsárban megtöröm, majd ezzel ízesítem a meggyragut, amit lehűtök.
A túrókrémet habzsákba töltöm, nyomok egy keveset a tányér aljára, ráhelyezek egy lapot, újabb adag túrókrémet, és a fedő lapot, a tetejét megszórom porcukorral és mellé kanalazok a meggyraguból.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése