2015. december 1., kedd

Indiai, paradicsomos-fűszeres csirke 41/1.

Továbbra se szeretem azokat a párosításokat, amikor teljesen eltérő fogásokat kell összehasonlítani, ilyen volt ez a párosítás is: indiai csirke és angol teaszendvics.Teljesen eltérő két fogás, de azért természetesen döntöttünk. Elöljáróban csak annyit, hogy mindkettő nagyon finom volt.

Hozzávalók:
1 kg csirkecombmix
só, bors
2 dl joghurt
fél citrom
1 gerezd fokhagyma
2 cm gyömbér
1 tk. kurkuma
1 tk. pirospaprika
5 dkg vaj
4 egész szegfűszeg
2 babérlevél
1 egész koriander
egy köteg petrezselyem
1 rúd fahéj
1 vöröshagyma
1 doboz konzerv paradicsom
1 dl tejszín
uborkaraitához:
1 kígyóuborla
15 dkg túró 
3 dl joghurt
2 csokor petrezselyem
köretként:
főtt rizs (kb. 25 dkg) 


A csirkecombokat sózom, borsozom. A joghurtot botmixerrel kikeverem a citromlével, a reszelt gyömbérrel, egy gerezd fokhagymával, a paprikával és a kurkumával. A csirkéket egy uzsonnás tasakban összerázom a fűszeres joghurttal és egy órára vagy egy éjszakára hűtőbe teszem. 
Egy serpenyőben felolvasztom a vajat, hozzáadom a szegfűszeget, a babérlevelet, a koriandert, a fahéjat és illatosra pirítom. Üvegesre dinsztelem rajta a hagymát, majd hozzáadom a csirkéket a páccal együtt és mindkét oldalát kicsit lepirítom. Beleöntöm a paradicsomkonzervet, valamint 1 dl vizet és 30 perc alatt puhára párolom a húst, majd a végén hozzáadom a tejszínt.
Az uborkaraitához meghámozom, kimagozom és lereszelem az uborkát. Botmixerrel simára keverem a joghurtot a túróval és az aprított petrezselyemmel, egy csipet sóval majd elkeverem a reszelt uborkával. Főtt rizzsel és petrezselyemmel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése