2015. december 2., szerda

Uborkás-csirkés teaszendvics zöldfűszer-krémmel és burgonya chipsszel 41/2.

Íme az érdekes párosítás másik fele. Nagyon finom lett, vacsoraként ettük, de hogy ezt uzsonnaként tudják megenni az angolok?!
Nálunk a győztes ez lett, így az állás Széll Tamás javára 25-23.

Hozzávalók:
40 dkg csirkecombmix
20 dkg túró
30 dkg sajtkrém
1 magvas rozskenyér 
2 paradicsom
1 kígyóuborka
2 kovászolni való uborka
3-4 salátalevél
3 tojás
10 dkg szeletelt bacon szalonna
10 dkg szeletelt sajt
1 citrom
1 gerezd fokhagyma
csipetnyi pirospaprika
fél dl olaj
só, bors
snidling, kapor, petrezselyem 1-1 csokorral
1 zacskó sós burgonyachips


Összekeverek sót, borsot, paprikát, reszelt fokhagymát, pár csepp citromlevet és egy kevés héjat, valamint kevés olajat és ebbe forgatom a combokat, majd pár percig pihentetem és sütőpapírral bélelt tepsire teszem, 180°-on 30-40 perc alatt megsütöm. Amikor elkészültek szeletelés előtt pár percig várok, majd lecsipkedem a csontról a húst és rácsurgatom a szaftot.
A túrót áttöröm, a sajtkrémmel krémesre keverem, hozzáadom az aprított fűszereket, a lereszelt kovászolni való uborkát, sózom, borsozom, majd pár csepp citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítem és tálalásig hűtőbe teszem.
A tojásokat sós vízben 4 percig főzöm, majd a tűzről leveszem, de a forró vízben hagyom 6 percig, utána egyből lehűtöm, megpucolom és felszeletelem. A paradicsomokat és az uborkát karikákra vágom. A szalonnát lepirítom. 
A kenyeret megkenem a túrókrémmel, elosztom rajta a csirkét, a tojást, ráhelyezem a salátalevelet, majd még egy kenyeret, ezt is megkenem túrókrémmel, és jöhet a paradicsom, az uborka, valamint a szalonna és a sajt és még egy szelet kenyér. Megszúróm két pálcikával és ferdén félbe vágom. A szendvicseket eldöntöm és a burgonyachipsszel tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése