2016. március 29., kedd

Édesburgonya tócsni füstölt pisztránggal 53/2.

Bocsánat, kicsit elhallgattam, de íme a másik pisztrángos recept, és nem gondoltam volna, de nagyon nehéz volt a választás, mert mindkettő nagyon finom volt, de talán a másik különlegesebb volt, azaz a szendvics salátával.
Az állás jelenleg Széll Tamás javára 30-25.

Hozzávalók:
2 édesburgonya
2 tojás
5 dkg liszt
1 csokor újhagyma
fél liter olaj
1 avokádó
1 lime leve és héja
2 csepp olívaolaj
csipetnyi cayenne bors
125 g füstölt pisztráng
snidling
só, bors

Az édesburgonyát meghámozom és nagylyukú reszelőn lereszelem. Megsózom és néhány perc múlva kifacsarom, majd hozzáadom a kissé felvert tojásokat, a lisztet és a karikázott hagymát, ha szükséges akkor sózom, borsozom.
Felhevítem az olajat egy serpenyőben, és két-két evőkanálnyi tésztát teszek bele, majd mindkét oldalát 4-4 perc alatt pirosra sütöm, majd papírtörlőn leitatom. Az avokádó húsát villával összetöröm, hozzákeverem a lime levét és héját, az olívaolajat és egy csipet cayenne borsot valamint sót. Tálaláskor egy-egy kanálnyit teszek a tócsnira, majd ráhelyezem a pisztráng darabokat és megszórom aprított snidlinggel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése