2016. május 4., szerda

Cayenne borsos sertésfalatkák mézes-gyömbéres sült sütőtökkel, rukkolával és tökmaggal 55/1.

A receptek közzétételével nagyon le vagyok maradva, de ez nem azt jelenti, hogy nem főzök. Naponta 6 emberre főzök, csak hétvégén van néha pihenőm, miközben egy pici, 31 hetes baba itt mocorog a pocakomban. :) Emiatt a főzés a nyáron le is fog állni egy kicsit, vagy csak nagyon egyszerű ételekre fog koncentrálódni, de addig még igyekszem megosztani jó sok elmaradt receptemet is. Ugyan itt most az 55. heti páros első receptjét mutatom meg, de a valóságban már a 82. héten tart a mautner kontra széll sorozat, amit továbbra is élvezek.  
Ezt az ételt megkóstolhattam a karácsonyi Lidl szakácskönyv könyvbemutatóján is; persze finomabb volt mint az enyém, de családom az enyémet is nagyon dicsérte.

Hozzávalók:
4-5 ek. méz
2 ek. szójaszósz
1 sütőtök 2*2 cm-es kockákra vágva
40 dkg darált sertéshús
1 kk. cayenne bors
2 gerezd fokhagyma reszelve
2 ek. fehér balzsamecet
5 dkg parmezán sajt gyalulva
2 mozzarella nagyobb darabokra vágva
2 marék rukkola
3-4 ek. tökmag pirítva
4-5 ek. olaj+a sütéshez 
chili
1 gyömbér reszelve


Összekeverem a mézet, a chilit, a reszelt gyömbér felét, a szójaszószt és az olajat, majd a felkockázott sütőtököt beleforgatom, sütőpapírral bélelt tepsire helyezem és 170°-on kb. 25-35 percig sütöm, amíg egy fogpiszkálót simán bele tudok szúrni.
A darált húst ízesítem sóval, cayenne borssal, reszelt fokhagymával, reszelt gyömbérrel, finomra vágott rukkolával (kb. egy marék), chilivel és az aprított tökmaggal (kb. 2 ek.). Kis méretű golyókat formálok belőle, majd forró serpenyőben megsütöm. Ugyanebben a serpenyőben karamellizálok, hozzáöntöm a maradék tökpácot, pár csepp fehér balzsamecetet és félreteszem kihűlni.
Egy nagy tányéron elrendezem a gombócokat, a sütőtököt, a mozzarellát, megszórom pirított tökmaggal, rukkolával, gyalult sajttal, majd meglocsolom a mézes-chilis páccal. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése