2016. május 23., hétfő

Vaddisznóragu diós-fűszeres tésztával 57/1.

Nos, a lemaradásom ennél a receptnél látszik csak igazán, mert sajnos ez még tavaly karácsonykor készült, most pedig már eltelt az első negyedév, de egyszer majdcsak utolérem magam. Kismamaként én nem kóstoltam meg a vaddisznót, de családom miden tagjának nagyon ízlett, így miattuk megérte elkészíteni.

Hozzávalók:
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kg vaddisznógulyáshús
kb. 1 tk. őrölt borsikafű
kb. 1 tk. őrölt lestyán
1 ek. mustár
1 ek. paradicsompüré
1 ek. áfonyalekvár
1 dl vörösbor
1 vitrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
25 dkg fodros kockatészta
1 tk. kakukkfű
7 dkg dió pörkölve és finomra vágva
1 köteg petrezselyem
2 ek. kacsazsír
só 


Egy evőkanál zsíron lassan megpirítom a hagymát és a fokhagymát, hozzáadom a vaddisznóhúst, erős lángon pirítom, majd hozzáadom a zöldfűszereket, a mustárt, a paradicsompürét, a sót és a lekvárt. Néhány percig pirítom, majd hozzáadom a bort, elforralom, és amikor a hús újra pirulni kezd, akkor egy kevés vizet adok hozzá és fedő alatt megpárolom, esetlegesen további víz hozzáadásával. Amikor már majdnem kész hozzáadom a reszelt citrom és narancshéjat, és megvárom, míg az utolsó adag víz is elpárolog a húsról.
A tésztát lobogó, sós vízben kifőzöm, de 2 perccel rövidebb ideig, mint a csomagolás írja. Összeaprítom a pirított diót és a petrezselymet. Kevés zsírin lepirítom a leszűrt tésztát, hozzáadom a kakukkfüvet, a diót és a petrezselymet, összerázom és azonnal tálalom a vaddisznóraguval, majd megszórom egy kevés friss citrushéjjal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése