2016. június 8., szerda

Ropogós tésztával burkolt vadas vaddisznóragu 57/2.

Íme a másik vaddisznó fogás, amit szintén nem kóstoltam, illetve a hús mellett sült zöldségeket igen, és azok finomak voltak, viszont a családnak ez így köretként kevés volt.
Ennek eredményeként Széll Tamás étele nyert, azonban legközelebb tészta helyett krokettel kérik. Az állás Széll Tamás javára 31-27.


Hozzávalók:
2 ek. olívaolaj
3 dkg vaj
1 kg vaddisznó gulyáshús
2 fej hagyma vékonyra szeletelve
2 gerezd fokhagyma
3 sárgarépa 4 cm-es darabokra vágva
2 fehérrépa 4 cm-es darabokra vágva
1,2 l alaplé
1 citrom
2 babérlevél
6 szem borókabogyó
2 dl tejföl
5 dkg mustár 
2 ek. citromlé
1 ek. nádcukor
1 csomag friss leveles tészta
1 tojás a kenéshez
só, bors


A sütőt előmelegítem 150°-ra, a húst megszárítom konyhai papírtörlővel, sózom, borsozom, majd egy nagy öntöttvas lábost szárazon felforrósítok, beleteszem a olajat és a vajat és a húskockákat körbepirítom. Hozzáadom a hagymát, fokhagymát, a répákat, felöntöm az alaplével, hozzáadom a felszeletelt citromot, a babérlevelet, a borókabogyót, sózom, borsozom, majd lefedem és a sütőben addig párolom, amíg a hús puha és omlós lesz, ez kb. 2 óra. Kiveszem a húsdarabokat, a babérlevelet és a citromot, majd a zöldségek felét összeturmixolom és annyi lével öntöm fel, hogy közepesen sűrű mártást kapjak (én majdnem az egészet leturmixoltam). Visszaöntöm a lábosba, hozzáadom a tejfölt, a mustárt, a citromlevet és a cukrot, majd hozzákeverem a húst is. Egy hőálló tálat kivajazok, beleteszem a ragut, ráillesztem a leveles tésztát, a szélét lenyomkodom, a tetejét megkenem a felvert tojással és 200°-on 25 perc alatt aranyszínűre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése