2016. szeptember 17., szombat

Aszalt szilvás csirke Hasselback burgonyával

Ismét Street Kitchen recept a hétvégére :) A neve nagyon különlegesnek hangzik, az íze az is, de az elkészítése messze nem ördöngősség. Nem kellenek extra hozzávalók, és nálunk a család férfi tagjai - akik nincsenek nagyon oda a csirkecombért - is nagyon szívesen ették. Ami szintén nagyon előnyös: előző este összekészíthető, másnap pedig már csak a sütőbe kell betenni.

Hozzávalók 4 főre:
3 felső és 4 alsó csirkecomb
8 dkg magozott zöld olajbogyó
15 dkg aszalt szilva feldarabolva
2 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
4 ek. olívaolaj
3 ek. fehérborecet
1,5. ek. szárított oregánó
só, bors
1 ek. barna cukor
1 dl száraz fehérbor
petrezselyem
pirított mandula vagy fenyőmag 

A combokat hőálló tálba helyezem, hozzáadom a péppé zúzott fokhagymát, a babérlevelet, az aszalt szilvát és az olajbogyót. Egy tálban elkeverem az olajat az ecettel és az oregánóval, sózom és borsozom, majd a húsra öntöm, alaposan átkeverem és lefedve egy éjszakára a hűtőben hagyom pácolódni. Sütés előtt 1 órával kiveszem a hűtőből, ráöntöm a bort és megszórom a cukorral, majd 180°-os sütőben kb. 1 óra alatt pirosra sütöm, közben 20 percenként fordítok a húsokon. Tálaláskor megszórom friss petrezselyemmel és pirított magvakkal.

A krumplihoz:
4 nagy burgonya
3-4 ág rozmaring
4 dkg vaj

A krumplikat a lehető legvékonyabban bevagdosom, de az alját nem vágom át. Egy lábosban vajat olvasztok, közben a krumplikat hőálló tálba teszem és megtűzdelem a rozmaringgal, majd leöntöm a vajjal, és megsózom, és a csirkék első átforgatásánál beteszem a sütőbe, majd a végéig ott is hagyom őket.

1 megjegyzés:

  1. Szia, ugy orulok, hogy lejegyezted ezt a receptet, a Street Kitchen oldalon mar nincs fenn, pedig eszmeletlen finom! A tied is jol mutat a kepen.

    VálaszTörlés