2016. szeptember 21., szerda

Jégsaláta csípős-édes húsraguval 70/1.

Salátával is igenis jól lehet lakni. Én ma ebédre is azt ettem és nagyon tele vagyok. Ez semmi extra hozzávalóból nem állt: tegnapi ebédből maradt sült csirkemell felcsíkozva, jégsaláta tépkedve, joghurtos öntet, 3-4 koktélparadicsom és jó sok kocka feta sajt. Ennyi, és kész! :)
Na de visszatérve az aktuális recepthez, nagyon nagyon finom volt a sali, első nap így ettük magában, második nap tortilla lapba töltve és kicsit lepirítva, így is finom volt.

Hozzávalók:
2 ek. almaecet
1 tk. mustár
1 ek. agavészirup (vagy kicsit kevesebb méz)
1 dl olívaolaj
csipetnyi só és bors
1 fej endíviasaláta
1 fej jégsaláta
a húsraguhoz:
2 ek. olaj
4 gerezd finomra aprított fokhagyma 
4 cm gyömbér finomra aprítva
1 csokor újhagyma felkarikázva
50 dkg darált hús
só, bors
0,5 dl szójaszósz
2 ek. agavészirup (vagy méz)
2 cm friss gyömbér
kevés chili
5 dkg földimogyoró
néhány szem koktélparadicsom


Az almaecetből, a mustárból, az agavészirupból és az olívaolajból salátaöntetet keverek, amit sózok és borsozok, majd a tépkedett salátákkal összeforgatom.
A húsraguhoz lepirítom a fokhagymát, a gyömbért és a hagymát, majd hozzáadom a darált húst. Elkeverem a szójaszószt, az agavészirupot, a reszelt gyömbért és a chilit, majd a húsra öntöm és még tovább pirítom, ha száraznak találom, akkor egy kis vizet öntök rá és még forrón összeforgatom a salátával. Jön bele a paradicsom, az újhagyma zöldje és a mogyoró.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése