2016. október 17., hétfő

Fűszeres paradicsomos húsgombóc feta sajttal 79/2.

Íme még egy fetás, kicsit görögös recept. Ez még egyszerűbb mint az előző, és nekem valahogy ízletesebb is volt, így ez nyert.
Az állás jelenleg így Széll Tamás javára ugyan, de most Mautner Zsófi győzelmével 40-32.

Hozzávalók:
2 doboz hámozott paradicsom konzerv
2 paradicsom
1 hagyma
1 narancs leve és héja
3 ek. olívaolaj
fél kk. fahéj
1 kg darált hús
1 fej hagyma finomra aprítva
1 ek. gyros fűszerkeverék
1 tojás
5-6 ek. olívaolaj
20 dkg feta sajt
1 csokor petrezselyem
só, bors 


A szószhoz egy kancsóban botmixerrel pürésítem a hámozott paradicsom konzervet, a paradicsomot, az aprított hagymát, az olajat, a narancs levét és héját, a fahéjat és sózzuk, borsozzuk. A gombóchoz előmelegítem a sütőt 200°-ra. Összekeverem a húst az aprított hagymával, a sóval, borssal, gyros fűszerrel, a tojással és néhány evőkanál olajjal. Gombócokat formálok belőle és serpenyőben körbepirítom, ráöntöm a szószt és 30-35 percre a sütőbe teszem. Amikor kész, megszórom morzsolt fetával és aprított petrezselyemmel, majd pitával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése