2016. október 15., szombat

Görög joghurtos citromos sült csirkecomb, sült padlizsán és tirosaláta 79/1.

Én ebédre készítettem, de biztosan van olyan, akinek ez vacsorára is jöhetne, de nekünk arra túl tömény :) Ízletes, finom, és nem is olyan nehéz elkészíteni, időben sem sok :)

Hozzávalók:
4 csirkecomb
2 ek. görög joghurt
1 citrom héja és leve
1 kk. oregánó
1 kk. kakukkfű
1 gerezd fokhagyma reszelve
1 kk. paprika
2 kk. só
1 kk. bors
1 kk. köménymag
1-2 padlizsán
4 pita
20 szem olívabogyó
4-5 ek. olívaolaj
tirosalátához:
40 dkg feta
2-3 ek. görög joghurt
1 gerezd fokhagyma reszelve
3 ek. olívaolaj
5 dkg sült paprikahús 


A combokat kettévágom, a csont mellett bevagdosom a húst, majd a pácba forgatom, amihez összekeverem a joghurtot, a citrom héját és levét, oregánót, kakukkfüvet, fokhagymát, paprikát, sót, borsot, aprított köménymagot és 1 ek. olívaolajat.
A padlizsánokat villával megszurkálom, a paprikákat is mellé helyezem és 180°-os sütőben megsütöm. A paprikának kevesebb idő kell, amíg kezd feketedni a héja, a húst és a padlizsánt 40-60 percig sütöm. A paprikáról lehúzom a héját és összeaprítom, a padlizsán belsejét kikaparom és sóval, borssal, kevés olívaolajjal elkeverem, a húst lefejtem a csontról.
A salátához villával összetördelem a fetát, hozzáadom a joghurtot, a fokhagymát, az olívaolajat és a paprikahúst és hűtőbe teszem tálalásig.
A pitát félbe vágom, közepébe teszem a húst és a padlizsánt, ráteszem a pita másik felét és kevés olajon mindkét oldalát ropogósra sütöm, majd a salátával tálalom, aminek a közepébe mélyedést formálok, olajat öntök bele és apróra darabolt olajbogyót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése