2016. október 22., szombat

Héjában sült töltött burgonya 81/1.

Két igazán ízletes fogás következik. Töltött burgonyát már készítettem korábban is, itt a blogon is található hozzá recept. Ez a verzió olyan ízvilágú, mint egy rakott burgonya, csak más formában.

Hozzávalók:
8-10 burgonya
25 dkg friss sajt
15 dkg kolbász
25 dkg pikáns reszelt sajt
1 tojás
fél dl olívaolaj
1 csokor petrezselyem
só, bors 


A burgonyákat megmossuk, enyhén sózzuk, majd héjastól 180°-os sütőbe teszem és kb. 30 percig sütöm, amíg egy kést ellenállás nélkül bele tudok szúrni. 
Ha kicsit kihűlt, egy kis "kalapot" levágok belőle, majd a belsejét kikaparom és villával összetöröm. Hozzáadom a felkockázott kolbászt, a friss sajtot, a reszelt sajt egy részét, sót, borsot és az aprított petrezselymet, valamint a tojássárgáját és egy kevés olívaolajat. Visszatöltöm a burgonyákba, majd megszórom a maradék reszelt sajttal és visszateszem a sütőbe, amíg a sajt rápirul. A burgonyatetőket forró olajban ropogósra süthetjük és a burgonyák tetejére tehetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése