2016. október 1., szombat

Mézes mustáros csirkeszárnyak, joghurtos kevert salátával 72/2.

Megint nehezen lehet összehasonlítani egy reggelire készített palacsintát és egy vacsorára készített salátát csirkeszárnyakkal, de azért sikerült. Barátainknak készítettem el ezt vacsorára, a feleség nem szereti a csirkeszárnyat, így neki mellfalatokat csináltam, az is finom lett.
Az állás jelenleg Széll Tamás javára 38-29.

Hozzávalók:
3-4 ek. méz
1-2 ek. mustár
1 kk. paprika
50 dkg csirkeszárny
1,5 dl joghurt
1 citrom leve és héja
1-1 csokor petrezselyem és snidling apróra vágva
1 marék madárbegysaláta
1 marék rukkola saláta
1 fej római kötözősaláta
8-10 szem paradicsom 
1 lilahagyma cikkekre vágva
1 répa vékony szalagokra szelve
1 uborka vékony szalagokra vágva
1 cukkini hosszú rudakra vágva
6-7 ek. olívaolaj
só, bors


Kevés mézet, a mustárt, paprikát, olívaolajat, sót, borsot összekeverek, beleforgatom az ízületeinél félbevágott csirkeszárnyakat, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezve 190°-ra előmelegített sütőben szép barnára sütöm, ez kb. 25 perc, majd hagyom langyosra hűlni.  
A joghurtot kevés citromlével hígítom, ízesítem a reszelt citromhéjjal, a zöldfűszerekkel, sóval, borssal, és hűtőbe teszem. Összekeverem a salátákat, a paradicsomot, az uborkát, és a lepirított lilahagymát, répát, cukkinit. Meglocsolom a joghurtos öntettel és a csirkeszárnnyal fogyasztom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése