2016. október 27., csütörtök

Mindenmentes epres banánfagyi ropogós zabpehellyel 82/1.

Hát... már nincs éppen nyár, hogy aktualitása legyen ennek a desszertnek, de azért megosztom Veletek, hátha volt valaki olyan előrelátó mint én (hozzáteszem idén először), hogy lefagyasztott epret, de ha nem, akkor is lehet kapni fagyasztva, így elkészíthetitek. Egyet viszont azt hiszem megígérhetek: ennek a desszertnek a párja majd csak a következő eperszezonban fog elkészülni, mert én most a kismanónk miatt pezsgőt még nem fogyaszthatok.

Hozzávalók:
3 banán
40 dkg eper
10 dkg zabpehely
0,5 dl méz
3 ek. olívaolaj


A mézet és az olajat összemelegítem, összekeverem a zabpehellyel, majd tepsire öntöm és 170°-on 20 percig sütöm, majd teljesen lehűtöm és a fagyira szórom.
A banánt felkarikázom és egy zacskóban lefagyasztom, felhasználás előtt 5 percig állni hagyom, majd egy turmixgépben elkezdem mixelni, ami először nehezen fog menni, de aztán higgyétek el krémes lesz. Hozzáadom az epret néhány szem kivételével amit a díszítéshez használunk majd. Vagy visszafagyasztjuk, vagy ilyen krémes állagban fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése